Ontwerper Black maakt nieuwe shooter | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Codemasters is bezig met het rekruteren van ontwikkelaars voor de nieuwe titel, die op dezelfde grafische engine als Operation Flashpoint: Dragon Rising zal draaien. De uitgever heeft naast Stuart Black onder andere Andrew Wilson, voormalig producent van actieracer Split/Second aangetrokken, en Tom Gillo, hiervoor werkzaam als game director bij Sony Computer Entertainment London Studio. Het complete team bestaat momenteel uit tachtig personen.

Black

De shooter Black is ontwikkeld door Burnout-ontwikkelaar Criterion en werd in 2006 uitgebracht voor Xbox en PlayStation 2. Net als de Burnout-racegames draait Black voor een belangrijk deel om vernietiging. Spelers kunnen bijvoorbeeld uithangborden van gebouwen schieten en hun tegenstanders eronder verpletteren. Onlangs werd bekend dat ontwikkelaar Criterion momenteel werkt aan een nieuw deel in de SSX-serie, een reeks populaire snowboardtitels.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou