Ontwerp PlayStation 5 was eerst nog groter

Ontwerp PlayStation 5 was eerst nog groter

De PlayStation 5 was in een vroege fase nog groter dan hij uiteindelijk is geworden. Dat onthult ontwerper Yujin Morisawa in een interview methref="https://www.washingtonpost.com/video-games/2020/11/09/ps5-design/?arc404=true"> The Washington Post.</a>

Veel gamers hebben al gereageerd op de grootte van de console, maar in eerste instantie had Morisawa hem nog groter getekend. "Ik wist eerst niet wat ik moest verwachten. Ik wist dat hij groter moest worden, omdat er veel kracht in zit", vertelt hij. "Toen ik begon met tekenen, was hij nog groter, ook al wist ik niet wat de technici ermee gingen doen. Het is best grappig, ze vertelden me dat hij te groot was. Dus ik heb hem iets kleiner moeten maken dan de eerste tekening."

Op sociale media worden er vaak grappen gemaakt over het uiterlijk van de PlayStation 5, waarbij hij vaak met andere objecten wordt vergeleken, zoals WiFi-routers. "Dat vind ik een goed iets", zegt de ontwerper. "Wanneer je iets ontwerpt, wil je dat het comfortabel aanvoelt. Soms lijkt het op een plant, een dier of een voorwerp. Ik denk dat dat comfortabeler is dan iets dat raar is, of iets dat je nog nooit hebt gezien. Daar zit een balans. Ik vind het wel grappig, ik ben niet beledigd. Ik vind het leuk, waar mensen mee spelen. Ik vind het niet iets slechts, het is goede energie."

Morisawa vertelt ook over de inspiratie achter zijn ontwerp. "Ik bedacht de term 'vijf dimensies'. Als je nadenkt over de ervaring die je ermee hebt, leef je in een soort parallelle wereld waar je rondspringt door tijd en ruimte. Dit is de PlayStation 5, dus vijf dimensies past daar goed bij."

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Zeker naast zo'n klein mannetje lijkt ie extr groot, ze hadden daar beter een grote man of vrouw voor kunnen gebruiken. Nu is het echt een beetje knullig. Ik vraag me af of de grootte van de PS5 ook te maken heeft met de issues die de PS4 had met de ventilatoren

0

@fonsrutte de Dutch giant bijvoorbeeld. Leuk dat je mee leest, pik 🤗

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@denver Dit hoeft dus niet; architecten trekken vaak ook een paar lijnen waarna de civiele ingenieurs er een gebouw in proberen te krijgen. Je ziet bij de PS5 dat het ontwerp niet 100% functioneel is, zoals de witte kappen doorsteken aan de bovenkant bijvoorbeeld. Uiteindelijk moet er een platte PCB, een power brick, en een flink koelblok in passen, de uitvoeringsvorm heeft daarbij niet veel invloed op de prestaties.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou