Sony, eigenaar van de Britse ontwikkelstudio, stelt dat het bedrijf "zich vanaf nu gaat concentreren op Driveclub als een service, met in het bijzonder de belangrijke lancering van de PS Plus-editie".

Die zou oorspronkelijk 8 oktober 2014 verschijnen, gelijk met de release van het volledige spel. Dat gebeurde echter niet en de gratis versie werd wegens serverproblemen bij de volledige game herhaaldelijk uitgesteld. Ook Driveclub zelf liep uiteindelijk bijna een jaar vertraging op, het spel was oorspronkelijk bedoeld als een lanceertitel voor de PlayStation 4 eind 2013.

Om hoeveel ontslagen het gaat, is niet bekend. Een aantal van de overbodig geworden medewerkers wordt binnen andere studio's geplaatst, maar een aantal ontslagen is volgens Sony "noodzakelijk".  

Wanneer de PS Plus-editie van de racegame beschikbaar komt, is niet bekend. Het gaat om een uitgeklede versie met slechts een klein gedeelte van het aantal wagens en parkoersen dat in de volledige versie beschikbaar is. Wel zijn alle spelmodi speelbaar.