Grand Theft Auto is weer eens in opspraak, al gaat het dit keer niet om het aanzetten tot geweldsdelicten of het vernietigen van het onschuldige brein van minderjarigen, maar om het veroorzaken van een valse bommelding. Een man belde namelijk vanuit zijn huis met een collega die werkte als kok in een restaurant.

Tijdens dit gesprek speelde zijn zoontje een niet nader gespecificeerde versie van GTA en schreeuwde zijn vader hem enige tips toe over het spel, in de trend van "Er zit een bom in dat gebouw! Er zit een bom in dat gebouw! Iedereen moet eruit!". Zijn collega ving deze woorden op en interpreteerde ze alsof er een bom in het restaurant aanwezig was. Zijn chef belde onmiddelijk de politie. Althans, dat is het verhaal waarmee de man zich in de rechtzaak zal verdedigen.

De man hangt nu een straf van maximaal 15 jaar boven het hoofd vanwege de bommelding en het is te hopen dat de rechter de argumenten die de man aandraagt geloofwaardig vindt. Een mogelijke missie waarbij deze uitspraak waarschijnlijk is, is de missie in GTA: Vice City in een warenhuis, waar de speler een bom plaatst en dan snel dient te ontkomen.

Met dank aan agent 007 voor het melden van dit nieuws.