Onduidelijk of PSN-hackers creditcardgegevens hebben | Gamer.nl

Onduidelijk of PSN-hackers creditcardgegevens hebben | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Een niet betrokken hacker verklaart tegenover technologiewebsite Ars Technica echter dat het onwaarschijnlijk is dat hackers de creditcardinformatie van gebruikers hebben. De verbinding tu en de PlayStation 3 en het PlayStation Network is zodanig beveiligd dat dit waarschijnlijk geen probleem is.

Daarbij wordt de kanttekening gemaakt dat dit vooral opgaat voor consumenten die geen aangepaste PS3 hebben, en alleen Sony's eigen firmware erop hebben draaien. Er bestaat volgens Ars Technica's bron een grotere kans dat de creditcardgegevens van consumenten die geen standaard-firmware hebben - omdat ze bijvoorbeeld de kopieerbeveiliging in de PS3 willen omzeilen - worden gestolen.

Anonymous

Anonymous, de partij die verdacht wordt van de aanval, zegt op zijn website niet betrokken te zijn. De hackers zeggen dat zij de schuld krijgen van wat waarschijnlijk een intern probleem is op Sony's servers. Ook geeft de hackergroepering toe dat hoewel de subgroep AnonOps niet verwantwoordelijk is, het wel kan zijn dat andere Anonymous-leden op hun eigen initiatief het PSN hebben gehackt.

Vandaag is de zesde dag dat het PSN offline is. Sony zegt de service, die onder andere nodig is om online te kunnen gamen op de PS3, zelf offline te hebben gehaald na een aanval door hackers. Het bedrijf kan nog geen details geven over hoe lang het nog duurt voordat het PSN weer beschikbaar is. Sony bouwt het PSN opnieuw op, en dat kost volgens het bedrijf veel tijd.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou