Onderling verbonden mappen in Battlefield 1-modus Operations | Gamer.nl

Onderling verbonden mappen in Battlefield 1-modus Operations | Gamer.nl

DICE heeft details over een nieuwe multiplayermodus voor Battlefield 1 bekendgemaakt. De modus heeft de naam Operations en biedt spelers de mogelijkheid om te vechten op verschillende mappen. 

Operations bestaat uit diverse mappen die gebaseerd zijn op echte gevechten uit de Eerste Wereldoorlog. Het resultaat van een gevecht op één map wordt meegenomen naar een volgende map. “Hierdoor kunnen spelers vechten op mappen die onderling met elkaar zijn verbonden. Je kunt winnen, doorgaan naar een volgende map en de voorgaande map waar je net op hebt gevochten nog zien aan de horizon.”

Aanvallers en verdedigers
Daarnaast is meer informatie gegeven over aanvallers en verdedigers. Aanvallers werken zij aan zij met hun teamgenoten en bestormen de vijand te voet of bijvoorbeeld in tanks, vliegtuigen en te paard. Zij moeten alle verdedigingsposities veroveren en behouden binnen de sector waarin gevochten wordt. 

Verdedigers besturen machinegeweren en kanonnen om de tegenstander tegen te houden. “Elke sector heeft verschillende elementen die veroverd en verdedigd moeten worden en bestaan uit variërende ontwerpen en blokkades.”

Eerste gameplay
Tijdens het EA Play-evenement werden de eerste gameplaybeelden van Battlefield 1 getoond. Electronic Arts beloofde tijdens dit evenement dat “geen enkel gevecht hetzelfde zal zijn”, dankzij een dynamisch weersysteem en een breed arsenaal aan voertuigen.

Battlefield 1 verschijnt op 21 oktober op pc, Xbox One en PlayStation 4. Mensen met een EA or Origin Acce -abonnement krijgen op 18 oktober toegang. EA organiseert later deze zomer een open bèta voor de game.

E3 2016
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou