Ollelito van Team Gullit wint 50.000 dollar met groot Fifa 20-toernooi

Ollelito van Team Gullit wint 50.000 dollar met groot Fifa 20-toernooi

Het Zweedse lid van Team Gullit, Olle 'Ollelito' Arbin, heeft dit weekend de finale van de FUT Champions Cup Stage 3 gewonnen van Fifa 20.

Met deze overwinning heeft de Zweed 50.000 dollar en 2000 Global Series Points verdiend. Deze punten hebben Fifa-spelers nodig om zich te kunnen plaatsen voor de Global Series Playoffs, het grote eindtoernooi van Fifa 20. Nederlander Dani Hagebeuk werd helaas na drie verloren wedstrijden al uitgeschakeld.

Het resultaat kwam voor veel kenners als een verrassing, vorige maand werd Ollelito immers nog uitgeschakeld in de groepsfase van het toernooi. Bovendien was het überhaupt pas de tweede keer dat de Zweed zich kwalificeerde voor een dergelijk toernooi. Deze overwinning heeft de Zweed echter direct naar de vierde plek getild in de Xbox Global Rankings. De finale werd gespeeld in Atlanta Georgia en was overigens behoorlijk spannend. Arbin nam het op tegen HSV-speler Umut Gültekin en versloeg hem met 4-3 in potjes.

Het team van Ruud Gullit leidt eSporters onafhankelijk op, maar uiteindelijk komen ze allemaal uit voor hetzelfde team. Gullit heeft eerder aangegeven dat hij door zijn zoons in de Fifa-wereld is terechtgekomen en dat hij gefascineerd is door de enorme wereld die zich schuil houdt achter de voetbalgame. Bovendien vindt hij de gelijkenissen tussen Fifa en echt voetbal erg groot en vindt de hij keuzes die Fifa-spelers moeten maken interessant.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik vind het interessant dat een ex prof zn eigen fifa team heeft opgezet en daadwerkelijk resultaat boekt. Heb helemaal niks met voetbal of Fifa maar vind dit wel interessant.

0

Aanbevolen voor jou