Okamiden verschijnt in 2011 | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Okamiden speelt zich vele maanden na het origineel af. De speler neemt controle over de zonnegod Chibiterasu, een jonge versie van Amaterasu uit het eerste deel. De wereld moet wederom van de ondergang gered worden, maar ditmaal kan de speler reisgezellen meenemen op avontuur. Deze personages hebben allen unieke krachten, terwijl Chibiterasu net als Amaterasu verf kan gebruiken om de spelwereld te beïnvloeden.

De originele Okami werd gemaakt door Hideki Kamiya, tegenwoordig bekend als één van de ontwikkelaars van Bayonetta. De game viel op door de unieke grafische stijl die nog het meeste weg had van een schilderij gemaakt met olieverf en het grootschalige avontuur dat aan de Zelda-reeks deed denken. De game verscheen eerst op de PlayStation 2 en kwam later ook uit op de Wii.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou