Met het gigantische succes van Battlefield 1942 staan mappers en modmakers wereldwijd te popelen om hun creativiteit op het spel los te laten. Ongetwijfeld zullen er al prachtige ideeën zijn ontstaan en het is dan ook maar een kwestie van tijd voordat deze het levenslicht zullen zien.

Toch zijn er nog niet veel modificaties uit voor het spel dankzij de moeilijk aan te passen broncode, iets waar binnenkort een einde aan zit te komen volgens de officiele site. Met de aankondiging van de 1.2 patch worden namelijk ook de map-builder en modtools vrijgegeven. Hiermee is het mogelijk om het spel naar wens aan te passen.

Er wordt gesproken over andere MODtools, maar die zullen waarschijnlijk later het levenslicht zien.At the top of the list:

- Linux Server

- 1.2 Patch

- Map Editor

- Mod Tools

..The patch will also deliver the highly anticipated Map Editor. As for other mod tools, we're looking at what it would take to modify the existing dev tools for the mod-community. Stay tuned for more updates.

Het ziet er dus naar uit de 1.2 patch en de mapeditor nog enkele weken op zich zullen laten wachten. De eerste custom maps kunnen we dan waarschijnlijk niet veel later aanschouwen.

Met dank aan da Burp voor het melden van dit nieuws.