Oculus Studios en Respawn winnen Oscar voor documentaire

Oculus Studios en Respawn winnen Oscar voor documentaire

Respawn Entertainment en Facebook Oculus Studios hebben een Oscar gewonnen voor de documentaire Colette.

De documentaire is onderdeel van de eerder uitgekomen vr-game Medal of Honor: Above and Beyond, dat door Respawn en Oculus Studios is ontwikkeld. Hierin is te zien hoe de voormalige Franse verzetsstrijder Colette Marin-Catherine voor het eerst in 64 jaar naar Duitsland afreist. Colette is ook hieronder te bekijken, via The Guardian.

Het is voor het eerst dat een project dat is ontwikkeld binnen de game-industrie een Oscar wint. De Oscar werd uitgereikt voor beste korte documentaire. Colette is geregisseerd door Anthony Giacchino. De executive producer is Peter Hischmann van Respawn. 

De grote winnaar van de Oscaruitreiking was de film Nomadland. Tevens won regisseur Chloé Zhao de award voor beste regisseur. Het is voor het eerst dat een vrouw van kleur de prijs wint en Zhao was de tweede vrouw ooit die een Oscar voor deze categorie won. Hoofdrolspeler Francis McDormand won de Oscar voor beste actrice. Anthony Hopkins werd uitgeroepen tot beste acteur voor zijn rol in Father.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Zeer ontroerende, aangrijpende documentaire. Terechte erkenning.

0
test

Nomadland was een degelijke film, maar een Oscar winnende titel lijkt me toch vergezocht. De regisseur tikte alle kruisjes aan voor de winnende titel lijkt me.

0

Aanbevolen voor jou