Oculus gaat eigen virtual reality-films maken | Gamer.nl

Oculus gaat eigen virtual reality-films maken | Gamer.nl

De MSI GT72 2PE Dominator Pro is een compleet pakket van goede hardware. De bijgeleverde extra’s zijn welkom en recente games draaien naar tevredenheid. De effectieve, maar luide koeling maken een nauwsluitende headset verplicht. De laptop is te zwaar om comfortabel mee te nemen. Door die gebrekkige mobiliteit is de GT72 alleen geschikt voor een select gezelschap dat er bakken met geld voor over heeft om per se geen desktop te halen.

Oculus Story Studio wordt de nieuwe divisie binnen het bedrijf dat virtual reality voor gebruik in bioscopen gaat ontwikkelen. Oculus is begonnen met Oculus Story Studio nadat het bedrijf de virtual reality-bril aan filmmakers toonde. "We hadden toen geen antwoord op de vraag hoe ze deze technologie in Hollywood kan worden gebruiken", aldus Oculus-ceo Brendan Iribe. Oculus Story Studio moet naast het maken van virtual reality-films soortgelijke vraagstukken gaan beantwoorden.

Het eerste project van Oculus Story Studio is Lost, een virtual reality-ervaring die door de computer wordt gegenereerd terwijl de gebruiker kijkt. Lost is geregi eerd door Saschka Unseld, een ex-Pixar-medewerker, en duurt gemiddeld vijf minuten. Afhankelijk van hoe de gebruiker kijkt kan de virtual reality-film eerder of later zijn afgelopen.

Controle

Volgens Iribe geeft virtual reality de controle aan de kijker: "In tegenstelling tot een regi eur die selecteert wat jij ziet, kun je nu zelf bepalen waar je naar kijkt." "Virtual reality is een geheel nieuw medium", zo beweert Iribe. "Maar het is belangrijk om te onthouden dat dit nog maar het begin is. Het wordt alleen nog maar beter."

Door NUtech.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou