Nvidia wil einde maken aan VSync en screen tearing | Gamer.nl

Nvidia wil einde maken aan VSync en screen tearing | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

In een blogpost beschrijft NVidia hoe G-Sync anders is dan voorgaande oplo ingen voor de wi elwerking tu en videokaarten en monitors. Volgens Andrew Burnes was het voorheen zo dat grafische kaarten zich aanpasten aan de zogeheten refresh rate van PC-schermen, dat terwijl deze tegenwoordig niet meer constant hoeft te zijn.

Bij G-Sync is het juist andersom, aldus Burnes, wat een aantal bekende problemen van gamen op een PC moet oplo en. Hij hekelt de huidige oplo ing, het al dan niet inschakelen als VSync om de grafische output van een videokaart te verenigen met de beelden die op een monitor getoond worden. Als Vsync uitstaat, kan er screen tearing ontstaan. Het aanzetten van de optie vormt echter een grotere aanslag op de grafische capaciteit en kan ook input lag veroorzaken.

G-Sync moet dit verhelpen. Het gaat om een module die Nvidia voorgeinstalleerd wil leveren bij bepaalde PC-schermen. PC-gebruikers kunnen de module echter ook zelf installeren. Om van G-Sync gebruik te maken, is wel minimaal een NVIDIA GeForce GTX 650 Ti Boost nodig als videokaart.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou