Nvidia Shield krijgt cloud gaming-functionaliteit via update | Gamer.nl

Nvidia Shield krijgt cloud gaming-functionaliteit via update | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Gebruikers kunnen games via de cloud streamen dankzij Nvidia's nieuwe GRID-dienst. De games draaien dan op Nvidia's servers, maar kunnen bestuurd worden via de Shield Portable of Shield Tablet. Streamen van spellen kon al via de Shield-apparaten, maar spelers moesten ze dan op hun pc hebben staan. Die vereiste komt met de GRID-dienst te vervallen.

GRID komt in december naar Europa. Er zullen op lancering twintig titels beschikbaar zijn om te streamen, waaronder Batman: Arkham City, Borderlands 2 en Psychonauts. Het streamen van games is tot 30 juni 2015 gratis. Nvidia weet nog niet hoe het verdienmodel er daarna uit gaat zien.

Naast de clouddienst krijgt Nvidia's Shield Tablet ook een software-update. Deze verbetert Nvidia's teken-app Dabbler voor de tablet. Verder wordt Android 5.0 uitgerold naar zowel de Shield Portable als Shield Tablet. Deze update brengt een nieuw design en betere prestaties van apps met zich mee.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou