Nog twee oudgedienden weg bij Infinity Ward | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens geruchten zijn lead software engineer Francesco Gigliotti en lead designer Todd Alderman uit eigen initiatief opgestapt. Gecombineerd hadden ze al vijftien jaar ervaring bij de ontwikkelaar, en beide hebben een belangrijke rol gespeeld in het ontwikkelproces van onder andere Call of Duty: Modern Warfare 2.

Het is de eerste keer sinds het incident tu en Infinity Ward en Activision dat er kopstukken vertrekken. Er wordt gespeculeerd dat er niemand al eerder opstapte, omdat werknemers dan het recht op onbetaalde royalties voor Modern Warfare 2 zouden verliezen. West en Zampella hebben inmiddels een rechtzaak aangespannen tegen Acvtivision over 36 miljoen dollar aan onbetaalde royalties en de volledige rechten over het Modern Warfare-merk.  Daarnaast hebben ze zich aangemeld bij een talentenbureau in Hollywood.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou