Nintendo World Championships keren terug na 25 jaar | Gamer.nl

Nintendo World Championships keren terug na 25 jaar | Gamer.nl

De Nintendo World Championships vinden dit jaar voor de tweede keer plaats. Dat maakt Nintendo bekend via een pre-E3-trailer.

Voorafgaand aan de E3 kunnen Amerikanen het in verschillende regio's tegen elkaar opnemen. Het is nog onduidelijk welke games deel uitmaken van de competitie. Wel heeft Nintendo aangegeven dat de finale plaats zal vinden op 14 juni op de E3, die naar alle waarschijnlijkheid via een stream te volgen zal zijn.

Hoewel er tot dusver geen equivalent voor Europa is aangekondigd, is de terugkeer van de Championships opmerkelijk. Het toernooi in z'n oorspronkelijke vorm vond plaats in 1990 en leek een eenmalige gebeurtenis. De destijds gespeelde titels waren Tetris, Super Mario Bros. en Rad Racer, die in een speciale cartridge gebundeld zijn.

E3-uitzending Nintendo Direct

Nintendo gaf bovendien aan dat de E3-presentatie van het bedrijf plaatsvindt op 16 juni en begint om 18:00 uur Nederlandse tijd. Het betreft zoals verwacht geen traditionele persconferentie, maar een speciale uitzending van Nintendo Direct.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou