Nintendo beschuldigd van patentschending in Verenigde Staten | Gamer.nl

Nintendo beschuldigd van patentschending in Verenigde Staten | Gamer.nl

Nintendo is aangeklaagd omdat ze een patent geschonden zouden hebben met het ontwerp van de Switch.

De United States International Trade Commi ion (USITC) doet onderzoek naar "een portable gaming console met verwijderbare controllers". Hoewel er nooit expliciet wordt vermeld over wat voor apparaat het gaat is het wel duidelijk dat het gaat om de Nintendo Switch.

De klacht is ingediend door Gamevice Inc., een Canadees bedrijf uit Simi Valley, op 30 maart 2018. De Switch zou teveel lijken op een aangevraagd patent van het bedrijf. Zij hebben aan de USITC gevraagd het bevel te geven om productie van de Switch te stoppen.

De International Trade Commi ion maakt wel duidelijk dat, hoewel er onderzoek wordt gedaan, er nog geen besluit is genomen is. Er zal een 'administrative law judge' (ALJ) toegewezen die een aanvankelijk oordeel maakt.

Dit is niet de eerste keer dat Nintendo aangeklaagd wordt voor patenten. Onder andere was er in 2011 een rechtzaak omdat de Wii een patent van ThinkOptic zou schenden. Die hadden namelijk in 2005 een patent aangevraagd voor een afstandsbediening met beweging ensoren. Ook was er in 2015 een rechtzaak tegen Quintal Research Group. Die hadden in 2008 een patent aangevraagd voor een "rechthoekig apparaat met knoppen naast het scherm". De 3DS zou dit ontwerp gestolen hebben.

Een van de producten van Gamevice
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou