Verbeterde Joy-Con voor Switch op komst | Gamer.nl

Verbeterde Joy-Con voor Switch op komst | Gamer.nl

Nintendo werkt aan een nieuwe linker Joy-Con voor Nintendo Switch die de problemen van het huidige model moet verhelpen.

Deze informatie kan gevonden worden op de website van de FCC, de Federal Communications Commi ion van de Verenide Staten. Hoewel het woord 'Joy-Con' nooit wordt gebruikt zijn er wel afbeeldingen van het apparaat te zien. Bovendien heeft het product de ID BKEHAC015, wat overeen komt met de originele Joy-Cons. Het zou gaan om een geüpdatete versie van het apparaat.

In de verschillende rapporten wordt onder andere verwezen naar aanpa ingen die gemaakt zijn aan de antennes in de controller. Vlak na de lancering van de Switch hadden meerdere eigenaars problemen met de draadloze communicatie in de vorm van lag of zelfs het wegvallen van de connectie. Nintendo liet mensen met deze problemen hun Joy-Con opsturen voor reparatie.

Naast de antenne worden er ook aanpa ingen gemaakt aan het 'peripheral circuit', wat gebruikt wordt om beweging te detecteren.

Joy-Con

In het verleden trachtte Nintendo deze problemen ook al op te lo en met wat firmware-updates. Nu lijkt het erop dat het bedrijf het probleem bij de bron aanpakt. Volgens de rapporten voldoen ze nog steeds aan de eisen van de FCC, maar werkt de Joy-Con nu een stuk beter.

Verdere verbeteringen of nieuwe functies van de verbeterde Joy-Con worden niet genoemd. Hoogstwaarschijnlijk blijft het bij een kleine technische update.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou