Nintendo: 'Vraag naar Wii is verminderd' | Gamer.nl

Nintendo: 'Vraag naar Wii is verminderd' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens Yarnton komt de dalende intere e in de Wii en de DS door de "console-cyclus" en de rece ie, maar volgens hem hebben alle bedrijven hier last van. "We hebben hele goede jaren gehad. We zitten nu op de plek in de cyclus waarin de verkoop van consoles daalt. We zijn niet onschendbaar door de rece ie. Onze industrie doet het waarschijnlijk beter dan andere industrieën.

De Wii is inmiddels al meer dan acht miljoen keer verkocht in het Verenigd Koninkrijk, terwijl de DS al twaalf miljoen keer is verkocht. Volgens Yarnton is er echter nog ruimte voor meer. "Er zijn nog genoeg kansen voor het product. Er zijn genoeg mensen die nog willen beginnen met gamen. Er is veel intere e van ouderen, mensen die normaal niet games zouden spelen. Er komen ook nog wat innovaties aan van ons. Zo komt de 3DS. Het is een behoorlijke sprong, vooral als je kijkt naar bijvoorbeeld televisie en film, waar je een bril nodig hebt voor het zien van 3D. Met onze 3D hoef je geen bril te dragen."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou