'Nintendo verzoekt Sony Dreams-creatie te verwijderen'

'Nintendo verzoekt Sony Dreams-creatie te verwijderen'

Nintendo verzoekt Sony bepaalde Dreams-creaties offline te halen. Dat zegt Dreams-gebruiker Piece of Craft.

Piece of Craft laat op Twitter weten dat hij een e-mail ontving waarin Sony Interactive Entertainment meldt dat Nintendo een klacht heeft ingediend dat haar IP onrechtmatig wordt gebruikt.

Daarmee refereert het bedrijf naar zijn Super Mario-model dat andere gebruikers in hun eigen game kunnen stoppen. Hierna gaf de gebruiker aan dat het model gemarkeerd als 'verwijderd' vanwege schending van kopierecht. "Ik kan het remixen, maar het origineel kan ik niet langer bewerken. Anderen kunnen het model ook niet meer vinden", zegt Piece of Craft.

Het is onduidelijk in hoeverre andere Dreams-creaties van Nintendo-IP's worden verwijderd van de game. Mogelijk heeft het te maken met de toestemming om Dreams-projecten voor commerciële doeleinden te gebruiken.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Tja, het blijft natuurlijk intellectueel eigendom van Nintendo dus ik snap ook wel dat liever niet hele Mario games speelbaar zien in een andere 'game'. Gelukkig is er ook genoeg creativiteit in Dreams om echt nieuwe spellen te bouwen naast het kopiëren.

0
test

The Nintendo Ninja's stroke again.

0
test

@Lord Ganon Arme Ninja's. Hoop dat ze op tijd bij de eerste hulp waren.... ;)

0

Aanbevolen voor jou