‘Nintendo verwijdert DSiWare-titels uit eShop 3DS’

‘Nintendo verwijdert DSiWare-titels uit eShop 3DS’

Nintendo is naar verluidt begonnen met het verwijderen van DSiWare-titels uit de 3DS-eShop. Dat merkte Twitter-gebruiker href="https://twitter.com/comeoutpunching/status/1345509736507187206" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Come Out Punching</a> op.

DSiWare betreft een catalogus van downloadbare games voor de Nintendo DSi, die via een update beschikbaar werd voor de Nintendo 3DS.

Volgens platform Delisted Games is meer dan de helft van de 448 beschikbare titels verwijderd in Noord-Amerika. Titels die voor mei 2011 voor de Nintendo DSi verschenen zouden zijn verwijderd, waaronder Shantae: Risky’s Revenge.

Op het moment van schrijven zijn alle games nog wel beschikbaar in Europa. Gespeculeerd wordt dat Nintendo oude servers sluit en daarom wereldwijd oudere games uit de eShop haalt. Daarover is officieel echter nog niets bekend.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dat is jammer. Gelukkig zijn ze met een emulator nog wel te spelen. Downloaden is ook niet moelijk via diverse sites.

0
test

@LordLuc natuurlijk, alle games kan je als nog spelen, de 3DS is voor 100% gehackt.

0
test

Als je ze gekocht hebt, kun je ze dan wel nog downloaden?

0
test

@**Guitar_Hero** dacht het niet.

0
test

@DaFixer Zou ik echt wel schadelijk vinden, maar ja het is in de wegwerpmaatschappij van nu helaas gewoon (aan het worden) dat iets dat je jaren geleden kocht, op den duur gewoon niet meer kan gebruiken. (Tenzij je in dit geval alles op je device laat staan, maar dat is niet altijd te doen)

0

Aanbevolen voor jou