Nintendo verkoopt in 2011 meer dan 12 miljoen consoles in VS | Gamer.nl

Nintendo verkoopt in 2011 meer dan 12 miljoen consoles in VS | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Van de  Nintendo 3DS, die in maart werd gelanceerd, werden er meer dan 4 miljoen systemem verkocht. De overige Nintendo DS-systemen verkochten in totaal 3,4 miljoen keer in 2011. In totaal is de Wii nu 39 miljoen keer verkocht in de Verenigde Staten en de DS-handhelds 51 miljoen.

Nintendo heeft verder bekendgemaakt dat Super Mario 3D Land en Mario Kart 7 de snelstverkopende spellen in de geschiedenis zijn van hun respectievelijke franchise. Het zijn eveneens de 3DS-spellen die meer dan een miljoen keer verkocht zijn. Op de Wii is The Legend of Zelda: Skyward Sword het 45ste spel dat een miljoen verkopen heeft behaald.

Verder is volgens Nintendo de 3DS in de Verenigde Staten in zijn eerste negen maanden na release succesvoller gebleken dan de Wii in dezelfde periode na diens lancering. Er werden hier echter geen exacte cijfers van bekendgemaakt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou