De kogel is door de kerk, Nintendo laat in een persbericht weten dat ze officieel hun 49% van de aandelen van ontwikkelaar Rare hebben verkocht. Het bericht was al eerder als gerucht en als email vanuit Nintendo of America gekomen, het is nu echter officieel.

Ondanks de verkoop behoudt Nintendo de exclusieve rechten voor Donkey Kong, Diddy Kong en Star Fox. Perfect Dark wordt echter niet genoemd. Aan wie de aandelen zijn verkocht is niet bekend gemaakt, al hoef je geen Jomanda te heten om Microsoft als belangrijkste koper te zien.

"Nintendo had the ability to continue its exclusive relationship with Rare, but in looking at the company's recent track record, it became clear that its value to the future of Nintendo would be limited," says Peter MacDougall, executive vice president, sales and marketing, Nintendo of America. "In other words, we passed on this opportunity for very good business reasons." Volgens Nintendo is de verkoop gedaan omdat de toekomst van Rare voor het bedrijf minimaal was. Terwijl in 2001 9.5% van de Nintendo Software sales van Rare was daalde dit in het fiscale jaar 2002 tot 1.5%. De verkoop is dan ook gedaan vanwege "very good business reasons", met andere woorden : een flinke bak geld