Nintendo twijfelt over inzetten 3DS als Wii U-controller | Gamer.nl

Nintendo twijfelt over inzetten 3DS als Wii U-controller | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Iwata laat weten dat de 3DS alleen als Wii U-controller geschikt wordt gemaakt, als blijkt dat dit de meest vanzelfsprekende keuze is. "We willen niet dat het plezier van games voor de Wii U afhangt van of consumenten een 3DS hebben. Als we het doen, dan maken we het zo dat er geen klachten komen van consumenten die zeggen 'Waarom dwingt Nintendo ons beide systemen te kopen'."

Dat het verbinden van de twee apparaten technisch mogelijk is, kon Iwata eerder al bevestigen. Wel brengt het een beperking met zich mee. Wanneer de 3DS is verbonden aan de Wii U zal er bijvoorbeeld geen internetverbinding mogelijk zijn op de apparaten. "Dat zal blijven tenzij we met een speciaal stukje hardware komen", aldus Iwata.  


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou