Nintendo: 'Switch-trailer draaide om systeem, niet de games' | Gamer.nl

Nintendo: 'Switch-trailer draaide om systeem, niet de games' | Gamer.nl

Nintendo heeft een statement gemaakt waarin ze uitleggen dat de Switch-onthulling van vorige week om het systeem zelf en niet de getoonde games draaide.

Nintendo-fans hebben sinds de onthulling van de Switch, het nieuwe systeem van Nintendo, vorige week gespeculeerd over de games die getoond werden. Naast het eerder bevestigde Zelda: Breath of the Wild werden ook een nieuwe driedimensionale Mario-game, een Mario Kart en een Splatoon getoond. Verder werden Bethesda's Skyrim en 2K Games' NBA 2K getoond.

Kort na het verschijnen van de trailer liet Bethesda al weten dat de beelden van Skyrim niet betekenden dat de game ook naar de Switch zou komen. In plaats daarvan was het bedoeld om Nintendo te helpen met het onthullen van de Switch en het aankondigen van een samenwerking. Dat weerhield fans er niet van om alle getoonde beelden van games uit de trailer te analyseren. Zo werd er geklaagd over de framerate van Breath of the Wild.

Door de speculatie heeft Nintendo nu een statement aan Eurogamer gegeven waarin het bedrijf zegt dat mensen niet zozeer op de games moeten letten in de trailer, maar om het systeem zelf. "We willen in deze video tonen hoe Nintendo Switch een nieuw tijdperk voor gamesystemen inluidt door gamers overal te laten spelen met wie ze maar willen." Het bedrijf vervolgt: "Voor de lancering in maart praten we over de exacte lanceringsdatum en natuurlijk de games. Je moet er niet van uitgaan dat de beelden die je in de trailer zag echte gamebeelden zijn."

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou