Nintendo: 'Switch is hoofdzakelijk een tv-console' | Gamer.nl

Nintendo: 'Switch is hoofdzakelijk een tv-console' | Gamer.nl

De gisteren onthulde Nintendo Switch, de nieuwe hybride console die het Japanse bedrijf gisteren heeft onthuld, is hoofdzakelijk een console om aan de televisie aan te sluiten.

Dat meldt een woordvoerder van Nintendo aan Polygon. De tablet-achtige console kan met een docking station aan de televisie worden aangesloten, maar de console kan ook uit dit station worden gehaald om onderweg te spelen. Om verwarring te voorkomen maakt Nintendo duidelijk dat het als een nieuwe tv-console moet worden gezien, niet een nieuwe handheld. "De Switch is hoofdzakelijk een tv-console."


"We hebben geen aankondiging gedaan over de toekomst van de 3DS. Met bijna 60 miljoen verkochte 3DS-handhelds is er nog veel vraag naar nieuwe games, zoals Pokémon Sun en Moon, en met nog veel meer games in de maak." Daarmee maakt Nintendo duidelijk dat het de 3DS niet laat vallen, al kan de opmerking ook bedoeld zijn om de verkoop van de handheld te stimuleren.

Nintendo over Wii U: "Terwijl we ons richten op de lancering van de Nintendo Switch in maart 2017, verschepen we in de fiscale jaar wereldwijd 800.000 Wii U's. Daarom wordt het in winkels lastiger om de console te vinden."

De Nintendo Switch werd gisteren onthuld. Bekijk hieronder nogmaals de onthullingstrailer.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou