Nintendo: 'Prijsverlaging Wii is erg belangrijke stap' | Gamer.nl

Nintendo: 'Prijsverlaging Wii is erg belangrijke stap' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Dit is pas de tweede prijsverlaging voor de Wii-hardware sinds hij is gelanceerd in november 2006. Bij de vorige generatie spelcomputers verkocht de meest succesvolle spelcomputer van het moment bijna vijftig procent van alle units tegen een prijs van 149 dollar of minder", zegt Fils-Aime. Hij doelt hiermee op de PlayStation 2, die ook goed bleef verkopen nadat er krachtigere concurrenten op de markt verschenen.

Fils-Aime denkt dat de goedkopere Wii hele andere consumenten zal aanspreken dan de nieuwe Nintendo-spelcomputer die in 2012 wordt gelanceerd. "Wat we in deze industrie gezien hebben is dat er bepaalde consumenten zijn die graag de eerste zijn - zij moeten absoluut de nieuwste hardware hebben - en er zijn andere consumenten die het prima vinden om te wachten tot het game-aanbod groter is en ze meer opties hebben."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou