Nintendo praat met third-party ontwikkelaars over Amiibo-integratie | Gamer.nl

Nintendo praat met third-party ontwikkelaars over Amiibo-integratie | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Baker benadrukt wel dat er nog geen concrete plannen zijn. "We hebben die gesprekken maar die zijn nog erg pril, want Amiibo wordt pas later deze maand gelanceerd." 

Volgens hem is er echter veel intere e vanuit de third-party ontwikkelaars. "We kijken naar wat verstandig is op het gebied van verdienmodellen en de mate van integratie. Er komen een hoop creatieve ideeën door en we werken er naartoe om volgend jaar enkele mogelijkheden te benutten."

De eerste lichting Amiibo-figuurtjes wordt op 28 november gelanceerd, samen met het vervroegde Super Smash Bros. voor Wii U. De figurines zijn via de Wii U Gamepad in te scannen, vergelijkbaar met hoe dit werkt met de portalen van de Skylanders-serie. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou