Nintendo PlayStation nu al bijna 30.000 euro waard

Nintendo PlayStation nu al bijna 30.000 euro waard

De Nintendo PlayStation Super NES CD-ROM Prototype wordt geveild. Het bod staat inmiddels al op 31.000 dollar, dat is omgerekend 28.489 euro.

Eén van de weinige Nintendo PlayStations wordt geveild bij Heritage Auctions. De console is in werkende staat: de veilingsite heeft dat aangetoond door Mortal Kombat erop te spelen. Het is de eerste keer dat de console wordt geveild.

Nintendo Playstation

De Nintendo PlayStation zou in eerste instantie een Super Nintendo worden met cd-rom-drive. De console werd op de Consumer Electronics Show in '91 onthuld, maar Nintendo besloot uiteindelijk niet met de samenwerking door te gaan.

Zonder het Sony te laten weten ging Nintendo echter een samenwerking met Philips aan, wat ook tijdens CES van dat jaar werd aangekondigd. Overigens liep ook die samenwerking op de klippen en ontwikkelde Philips uiteindelijk zelf de CD-i.

Sony besloot daarop aan de slag te gaan met een eigen PlayStation. Vrijwel alle Nintendo PlayStations zouden vervolgens vernietigd zijn. De Nintendo Playstation die nu op de veilingsite staat is naar verluidt één van de laatste exemplaren. Heritage Auctions claimt zelfs dat het wellicht het allerlaatste prototype is.

Het huidige bod op de zeldzame console staat op 31.000 dollar, exclusief Buyers Premium. Die 20% wordt aan de uiteindelijke prijs toegevoegd. Op dit moment zou de bieder dus 37.200 dollar betalen, wat weer omgerekend 34.186,80 euro is.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

CD-i was ook zo'n heerlijk apparaat. Vele uren plezier aan beleefd. Uiteindelijk totaal geflopt

0

CD-i...altijd op zitten kwijlen als ik de printscreens van graphics zag in de PowerUnlimited. Helaas te duur om bij elkaar te sparen maar t zag er wel heel cool uit. Terecht geflopt natuurlijk omdat het meer point en click allemaal was, lijkt me saai na een tijdje.

0

Aanbevolen voor jou