'Nintendo overweegt donutvormig lcd-scherm' | Gamer.nl

'Nintendo overweegt donutvormig lcd-scherm' | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Een bron van Kyodo meldt dat het bedrijf onder meer een donutvormig lcd-scherm overweegt, met dus een gat in het midden. Sharp kondigde de displays met een bijzondere vorm in juni van dit jaar aan, al zou de ma aproductie nog tot begin 2016 op zich laten wachten. Nintendo is naar verluidt een van de eerste klanten.

Het is niet bekend waar Nintendo de schermen precies voor zou willen gebruiken. Het bedrijf specialiseert zich in spelcomputers, waaronder draagbare, maar stapt volgend jaar ook in de markt voor gezondheidsgadgets. Zo kondigde het eind oktober een slaapmeter aan die gebruikmaakt van radiogolven. Dit apparaat valt onder Nintendo's nieuwe 'quality of life'-platform, dat komt te bestaan uit 'non-wearables'.

Door NUtech.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou