Sinds de eerste beelden van de Nintendo DS werden getoond aan het gamende publiek, was er al sprake van Work in Progress fotos. Vandaag heeft Nintendo eindelijk het uiteindelijke design uit de doeken gedaan om aan de wereld te laten zien hoe de Nintendo DS er uit komt te zien.

Ook de naam van de handheld van Nintendo gaf reden tot speculatie alom. Op verschillende sites werden namen gevonden van projecten waar Nintendo mee bezig zou zijn. Wat deze namen nu in houden is nog maar de vraag, want het nieuwe apparaatje zal met zekerheid Nintendo DS gaan heten.

Je kunt goed zien dat Nintendo van het oubollige imago af wil, want wees eerlijk, het design zoals men op de E3 liet zien kwam over als een oude make-up kit uit de jaren 80. Met een metalic kleurtje en gebruik van goed contrast tussen de knoppen en de casing van het apparaat krijg je gelijk een geheel andere indruk.

Wat er aan lineup voor de DS aan zit te komen is veelal speculatie, de titels die Nintendo reeds heeft aangekondigd, zijn bijna allemaal al bestaande titels in een nieuw(er) jasje. Het wachten is op Nintendo en de release van het twee-schermige game consoltje.