Nintendo NX wordt niet met verlies verkocht | Gamer.nl

Nintendo NX wordt niet met verlies verkocht | Gamer.nl

De NX, Nintendo's nieuwe spelcomputer die in maart 2017 moet lanceren, zal niet met verlies verkocht worden. Dat blijkt uit de vertaalde vraag-en-antwoordsessie die Nintendo's president Tatsumi Kimishima met aandeelhouders heeft gehad.

"We overwegen niet om de hardware met verlies te verkopen", zo vertelt Kimishima. Dit is opvallend, omdat de Wii U, net als de PlayStation 4 en Xbox One, wel met een verlies werd gekocht. De consolebedrijven verdienen vervolgens geld met verkochte games. Nintendo verkoop hun consoles traditioneel gezien echter wel altijd met winst.


"Toen de Wii U lanceerde was de yen erg sterk", zo vertelt Kimishima over de Japanse munteenheid. "Ik ga er vanuit dat die situatie zich niet herhaalt. Het zou niet goed voor de zaken zijn om met een verlies te kopen, dus dat houden we in het achterhoofd bij de ontwikkeling van de NX."

Kimishima vertelt wederom dat de NX niet in 2016 uitkomt omdat het cruciaal is om veel goede software voor het platform te hebben. "Eén van de redenen dat we voor deze lanceringsperiode hebben gekozen is dat de line-up zo op tijd klaar is. En niet alleen op de lancering, maar ook door na de lancering continu titels uit te geven. We willen dat dit een platform wordt waar consumenten lange tijd van kunnen genieten." 

De eerste NX-game die Nintendo heeft aangekondigd is de nieuwe The Legend of Zelda. De game werd oorspronkelijk voor Wii U onthuld maar komt nu in 2017 samen met de NX-versie uit.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou