Wall Street Journal: 'Nintendo NX gebruikt cartridges' | Gamer.nl

Wall Street Journal: 'Nintendo NX gebruikt cartridges' | Gamer.nl

Nintendo gaat cartridges gebruiken in zijn volgende console met codenaam NX. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van bronnen.

Door gebruik te maken van cartridges zou Nintendo een flink een flinke stap terug in de tijd zetten. De laatste console die cartridges gebruikte was de Nintendo 64. Nintendo gebruikt momenteel nog wel cartridges in zijn handheld Nintendo 3DS.

Het bericht van The Wall Street Journal komt overeen met eerdere geruchten over het gebruik van cartridges in de Nintendo NX. In mei noemde Nintendo's partner Macronix, verantwoordelijk voor de cartridges voor de 3DS, herhaaldelijk 'Nintendo's nieuwe platform' in een financieel rapport en dat het bedrijf een flinke stijging zou zien in het aantal geproduceerde cartridges vanaf maart 2017.

Ook door een opgedoken handelsmerk van de Wii U- en NX-titel The Legend of Zelda: Breath of the Wild laaiden de geruchten op. In het handelsmerk worden naast 'gamediscs' ook 'video game cartridges' genoemd.

Nintendo heeft nog niets vrijgegeven over de NX, behalve dat het apparaat in maart 2017 verschijnt. Analisten verwachten dat de Japanse spellenmaker deze maand de NX onthult.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou