Nintendo: 'Nieuwe platform en mobiele apparaten niet getoond op E3' | Gamer.nl

Nintendo: 'Nieuwe platform en mobiele apparaten niet getoond op E3' | Gamer.nl

Nintendo heeft geen plannen om haar nieuwe gameplatform of mobiele apparaten te tonen op de E3. Dit maakte het bedrijf bekend tijdens een bijeenkomst voor investeerders.

Tijdens de bijeenkomst liet Satoru Iwata van Nintendo weten dat specifieke details van het nieuwe platform, getiteld de Nintendo NX, pas in 2016 uit de doeken wordt gedaan. De nieuwe hardware werd in maart tijdens een persconferentie aangekondigd. Het systeem werd destijds gelijktijdig aangekondigd met Nintendo's samenwerking met DeNA, waarmee het bedrijf mobiele games gaat ontwikkelen. De reden voor de vroege aankondiging was volgens Iwata om aan te geven dat Nintendo zich naast de mobiele markt blijft richten op de thuisconsole.

“Op het moment kunnen we nog niet praten over de tijdsperiode wanneer de NX in de verkoop gaat of wat het gaat worden,” zegt Iwata. “Omdat we het een ‘nieuw concept’ noemen zien we het niet als een ‘simpele vervanging’ van de 3DS en de Wii U.”

Om de vele geruchten en vragen op een eventuele onthulling tijdens de E3 uit de wereld te verhelpen bevestigt Iwata dat er ook geen plannen zijn om mobiele apparaten te tonen tijdens de beurs. De E3 is de belangrijkste jaarlijkse gamesbeurs ter wereld en vindt dit jaar plaats in Los Angeles van 16 juni tot 18 juni.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou