Nintendo niet geïnteresseerd in gratis games | Gamer.nl

Nintendo niet geïnteresseerd in gratis games | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Als we simpelweg zouden zeggen: 'oké, de enige manier waarop we meer producten kunnen verkopen is door de prijs te verlagen', dan zou er geen rooskleurige toekomst zijn voor de industrie", zegt Iwata. "Wanneer we kijken naar het hele freemium-model, dan zie je dat niet altijd iedereen blij is met het aanbod."

"Sterker nog, er zijn maar een paar mensen die bereid zijn te betalen, en vele anderen betalen überhaupt niet voor de games. Nintendo is niet geïntere eerd. Ik ben er niet in geïntere eerd om software gratis aan te bieden." 

Waardeperceptie

Iwata weet niet of free-to-play een busine model is dat zal blijven bestaan, ondanks de succe en die sommige bedrijven ermee behalen. Hij is vooral bang dat een dergelijk model de waardeperceptie voor games onderuithaalt. Nintendo heeft zich eerder al laatdunkend uitgelaten over goedkope games op mobiele platformen zoals de iPhone.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou