'Nintendo moest lachen toen Microsoft een overname voorstelde'

'Nintendo moest lachen toen Microsoft een overname voorstelde'

Toen Microsoft begin deze eeuw met Nintendo in gesprek raakte over een potentiële overname, hebben de werknemers van Nintendo een uur lang gelachen.

Dit blijkt uit een nieuw artikel van Bloomberg waar naar de geschiedenis van het Xbox-merk wordt gekeken. Het was al lang bekend dat Microsoft aan het begin van deze eeuw interesse had in het overnemen van Nintendo en dat de bedrijven zelfs met elkaar in gesprek waren, maar het artikel geeft meer details over deze onderhandelingen.

Kevin Bachus en Bob McBreen, twee leden van het oorspronkelijke Xbox-team, blikken in het artikel terug op de onderhandelingen. "Steve (Ballmer, de toenmalige Microsoft-CEO) liet ons met Nintendo meeten om te kijken of ze gekocht wilden worden", aldus Bachus. "Ze lachten zich kapot. Stel je voor dat iemand een uur lang om je moet lachen. Zo verliep de meeting min of meer."

Volgens McBreen kwamen Nintendo-werknemers in januari 2000 langs bij Microsoft om over een samenwerking te praten. "We gaven alle technische specificaties van de Xbox. Onze pitch was dat ze slechte hardware hadden, en dat was ook in vergelijking met de PlayStation. Het idee was als volgt: jullie zijn beter in het maken van games met Mario enzo. Waarom laten jullie ons niet de hardware maken? Maar het mocht niet zo zijn."

Nintendo GameCube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hahaha ik moet er ook om lachen. Gelukkig is het niet gebeurd. Lekker veel concurrentie alleen maar beter voor ons consumenten

0

@burhan42 Ja en nee, het zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat je hele series van games niet (legaal) kunt spelen. En wat willen gamers nu graag? Games spelen... Dus dan mag je als consument lekker twee of meer consoles kopen met nog eens extra aanverwanten voor die consoles. Ge-wel-dig!

0
test

Is alleen maar mooi om te lezen. De ambities van xbox op de gamemarkt stonden toen nog in de kinderschoenen. Niet geschoten is altijd mis. Nintendo staat echter al heel lang vrij sterk in zn schoenen. Ze hadden net SEGA van zich afgeschud en playstation kwam inderdaad (nadat ze Nintendo genaaid hadden met de ps) met betere hardware, dus zo'n rare gedachten van MS was het niet om een samenwerking aan te gaan. Het had direct een flinke powerhouse geworden en de gamewereld had er waarschijnlijk een stukje anders uit gezien (had de Wii bijv. ooit bestaan, denk het niet). Who knows.. Op zich vinden Nintendo en Xbox elkaar nog steeds wel een beetje lief en zie ik enige samenwerking in de toekomst echt niet als een onmogelijk iets. Vooral cloud capaciteit die xbox in handen heeft en dus een mooi platform voor mobile zal nintendo echt wel interesseren.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola Terechte voorwaarden zou ik het niet noemen. Ze hadden contracten opgesteld om altijd hun eigen dure developmentstool te moeten gebruiken en de muziek rechten af te dragen aan Sony. Nintendo zag dit niet zitten en is toen een samenwerking aangegaan met Philips zonder dit te overleggen. In mijn ogen zijn ze allebei verkeerd bezig geweest.

0
test

@coola Ik was altijd in de veronderstelling dat Sony er met samen bedachte ideeën (disc system) vandoor was gegaan. Excuses; zat ik er allicht naast.

0
test

@kleinekoosjer Sega is gestopt vanwege het succes van de PlayStation, niet vanwege Nintendo. En Nintendo heeft Sony eigenlijk genaaid door een samenwerking aan te gaan met Philips achter de rug om van Sony https://en.wikipedia.org/wiki/Super_NES_CD-ROM

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Ryme Dan heb ik mij daar allicht in vergist. Ik dacht altijd dat het verhaal was dat Nintendo met Sony had aangepapt voor een disc systeem en dat Sony toen dacht van ; fuck it, we gaan het zelf doen we hebben Nintendo helemaal niet nodig. Anyhoe; het ging heel snel van collega's naar concurrent, wie daar exact debet aan is geweest.. allicht beide.

0

Aanbevolen voor jou