Nintendo lijdt verlies in eerste kwartaal | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De verkoopresultaten van het bedrijf in de eerste maanden van 2010 namen af met 25,6 procent tot 1,67 miljard euro, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Wel werden er ten opzichte van het eerste kwartaal van 2009 meer Wii's verkocht, ruim 3 miljoen vergeleken met 2,23 miljoen vorig jaar. Er werden echter drie miljoen minder spellen verkocht voor de console.

Nintendo DS

De Nintendo DS kende wereldwijd zowel een daling in hardware- als in softwareverkopen. Er zijn vergeleken met vorig jaar bijna drie miljoen minder DS'en verkocht en de verkoop van de spellen nam af van 29 tot 22,5 miljoen. Volgens Nintendo liep de verkoop van handhelds van het bedrijf dit jaar terug omdat er ten opzichte van dezelfde periode in 2009 minder nieuwe releases waren om de hardwareverkoop te stimuleren.

Nintendo verwacht het jaar wel met winst af te sluiten. Het bedrijf heeft over heel 2010 een winst van 1,79 miljard euro geprojecteerd.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou