Nintendo lanceert digitale magazines | Gamer.nl

Nintendo lanceert digitale magazines | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Het gaat om Nintendo Extra, met informatie over de nieuwste games van het bedrijf, en Nintendo Kids, dat toegespits is op kinderen. De magazines zijn digitaal door te bladeren en bieden in sommige gevallen ook interactieve content. In het eerste nummer van Nintendo Extra vertelt Zelda-ontwikkelaar Eiji Aonuma bijvoorbeeld over wat de Zelda-reeks precies inhoudt. 

Het is niet duidelijk hoevaak Nintendo van plan is deze digitale magazines uit te brengen. Nintendo en de Britse uitgever Future kondigden vorige maand aan het Official Nintendo Magazine op te heffen. Onlangs kwam het laatste nummer uit. Nintendo liet daarin weten voortaan via andere kanalen met fans te communiceren, waaronder Nintendo Direct en nu dus ook via de digitale magazines.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou