Recentelijk heeft de baas voor Sales & Marketing bij Nintendo of America, Reggie Fils-Aime een chatsessie gehouden met fans over de toekomstplannen van Nintendo. In het bijzonder kwam hierbij de Nintendo DS naar voren. Er werd namelijk de vraag gesteld hoe men van plan is de GBA en Nintendo DS goed van elkaar te laten onderscheiden nu beide producten straks naast elkaar zullen gaan bestaan.

Reggie wist hierover te zeggen dat de GBA al een enorm marktaandeel heeft en een ontzettend grote hoeveelheid units heeft verkocht. Zodoende blijven er voor deze machine momenteel enkel nog de jongere gamers en laatkomers over waar men zich met de marketing op moet richten. De Nintendo DS zal echter ingewikkeldere en complexere games gaan bieden en daarom zich sterk gaan richten op de oudere gamer en vroege aanpassers.

Gamegenres die volgens Reggie het meest prominent aanwezig zullen zijn op de Nintendo DS zijn shooters, RPG's en puzzle games gezien deze ideaal zijn voor de nieuwe functies van de aankomende handheld. Ook voor sport- en racegames zijn er echter zeer leuke dingen te verzinnen. Exacte details hierover wilde men echter niet vrijgeven, hoewel er momenteel wel meer dan 120 Nintendo DS games in ontwikkeling zouden zijn.

Ook kwamen nog enkele andere details over Nintendo naar voren. Zo hoopt men Nintendo's volgende spelcomputer, met de codenaam Revolution, uitgebreid te kunnen laten zien op de E3 van volgend jaar en streeft men erna de console rond dezelfde tijd te launchen als hun "belangrijkste concurrent". Of het hier draait om Sony of Microsoft blijft onduidelijk. Wel zeker is dat de Revolution geheel nieuwe dingen naar de gamesindustrie zal brengen zoals de DS dat ook poogt te gaan doen. Toch denkt men nog steeds veel potentie in handen te hebben met de GameCube en is men niet van plan deze console daardoor al te snel te laten vallen.

Mario kwam ook nog even aan het licht. Reggie wil een Mario ontwikkelen die beter aansluit op de huidige generatie jongeren. In zijn ogen zijn de jongeren van tegenwoordig enthousiast op zoek naar nieuwe manieren om games te spelen, net als hijzelf zo'n vijftien jaar geleden. Destijds wist Super Mario Bros. op iedereen een grote indruk achter te laten, net als Super Mario 64 zo'n acht jaar geleden. In de nabije toekomst wil men dit weer opnieuw bewerkstelligen met de volgende Mario game die vooralsnog bekend staat als Super Mario 128.

Voor de gehele logfile van de chatsessie met Reginald Fils-Aime kan je hier terecht.