Update: Nintendo komt met nieuwe Mario & Sonic en Dr. Mario | Gamer.nl

Update: Nintendo komt met nieuwe Mario & Sonic en Dr. Mario | Gamer.nl

Nintendo heeft een nieuwe Dr. Mario, Mario & Sonic en Chibi Robo aangekondigd. Dr. Mario en Chibi Robo komen naar de 3DS, Mario & Sonic verschijnt ook op de Wii U. Nintendo of America bevestigde in een korte Nintendo Direct dat de games ook naar het Westen komen.

Mario & Sonic op de Olympische Spelen komt naar de 3DS en Wii U. Net als voorgaande delen bestaat het spel uit sportgerelateerde minigames. In een trailer toont Nintendo onder andere voetbal, tafeltennis, atletiek, volleybal en golf. Een releasedatum is nog niet bekend.

De nieuwe Dr. Mario, Miracle Cure, kwam onverwacht uit in de Japanse eShop. Het spel bevat spelmodi met Dr. Mario, Dr. Luigi en een minispel dat bestuurd wordt via het touchscreen. Het spel verschijnt op 11 juni in de Nederlandse eShop.

Chibi Robo
Verder heeft Nintendo een nieuwe Chibi Robo-game aangekondigd voor de 3DS: Chibi-Robo!: Zip Lash. In tegenstelling tot eerdere delen is dit geen puzzelgame, maar een tweedimensionale platformer.

Nintendo komt met een speciale Chibi Robo-amiibo die het hoofdpersonage van de game een tijdelijke krachtboost geeft. Chibi Robo!: Zip Lash verschijnt in november. De amiibo is exclusief beschikbaar als bundel met de game.

Nintendo kondigde verder aan dat Square Enix in 2016 komt met Bravely Second End Layer, een vervolg op rpg Bravely Default. Dit spel komt naar de 3DS. In 2016 verschijnt ook Pokémon Super Mystery Dungeon op de 3DS

De micro-Nintendo Direct is hier te bekijken.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou