Nintendo is dit jaar aanwezig op E3

Nintendo is dit jaar aanwezig op E3

ESA, het bedrijf achter de jaarlijkse gameshow E3, heeft bevestigd dat Nintendo dit jaar wel op E3 aanwezig is.

Gisteren kwam de officiële E3-website per ongeluk te vroeg online te staan. De website werd kort daarna offline gehaald, maar gamers konden al kort een kijkje nemen en zagen Nintendo niet tussen de aanwezige bedrijven staan.

In een persbericht dat Electronic Software Association gisteravond naar buiten bracht, wordt Nintendo samen met diverse andere bedrijven wel genoemd. "Diverse belangrijke videogamebedrijven hebben al laten weten mee te doen aan E3, waaronder Xbox, Nintendo, Ubisoft, Bethesda Softworks, Sega, Capcom, Square Enix, Take-Two Interactive Software, Bandai Namco Entertainment America Inc. en Warner Bros. Games, en meer."

Het persbericht laat nogmaals weten dat de eerder aangekondigde wijziging van E3 doorgaat: "E3 is opnieuw uitgevonden en bevat nieuwe podiumervaringen, experimentele zones en live evenementen om nieuwe titels en innovaties in videogames te tonen en videogamecultuur te vieren."

Eerder liet Sony weten niet aanwezig te zijn op E3 dit jaar. Vorig jaar was het bedrijf ook niet van de partij, maar dit jaar valt diens afwezigheid extra op, omdat het bedrijf van plan is eind dit jaar de PlayStation 5 uit te brengen. Ook journalist Geoff Keighley is niet aanwezig. Hij presenteerde de afgelopen jaren de YouTube-show E3 Coliseum, waar op de dagen dat er persconferenties werden gehouden diverse gasten uit de industrie geïnterviewd werden.

Nintendo houdt de laatste jaren tijdens E3 geen live persconferenties, maar zendt vooraf opgenomen video's - ook bekend als Nintendo Directs - uit. Wel staat het bedrijf jaarlijks op de beurs zelf, waar aanwezige journalisten en tegenwoordig ook consumenten aankomende releases uit kunnen proberen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou