Terwijl Nintendo zich afgelopen week redelijk nonchalant gedroeg ten opzichte van de Xbox prijsverlaging, is er achter de schermen duidelijk groot overleg geweest. Zelfs voordat de GameCube is gelanceerd heeft de 'big N' vandaag namelijk al een stevige prijswijziging aangekondigd.

Zo zal de GameCube op 3 mei worden geintroduceerd voor een prijs tussen de 209 en 219 Euro, een verschil van ongeveer 60 euro met de orginele prijs. Daarbij zal je wel een memorycardrige moeten kopen van zo'n 34 euro.

De reden van deze prijswijziging laat weinig te raden over, al lees je daar in het persbericht weinig over:Met deze nieuwe prijs doet Nintendo de consument een uniek aanbod. De NINTENDO GAMECUBE wordt in Europa geïntroduceerd tegen de scherpst mogelijke prijs, zodat de consument zeker weet dat hij bij introductie honderd procent waar krijgt voor zijn geld.

“Europa is een belangrijke markt voor Nintendo en we doen er alles aan om van de NINTENDO GAMECUBE een succes te maken. Op 3 mei lanceren we de enige echte 100% videogame console met een uitmuntende software line-up voor zowel de introductie als de rest van 2002, tegen een zeer concurrerende prijs. Dit is een uiterst scherpe aanbieding voor de consument. Eén waarvan wij geloven dat die het succes van Nintendo in Europa zal garanderen,” zegt David Gosen, Managing Director, Nintendo of Europe.Dat het nu hard tegen hard gaat is duidelijk, al claimen beide partijen dat ze zich niet op de doelgroep van de ander richten.

Gamers gaan in elk geval mooie tijden tegemoet. Met het budget van één console koop je er nu zelfs bijna twee.