Nintendo draait verlies, verkoop Wii U gestegen | Gamer.nl

Nintendo draait verlies, verkoop Wii U gestegen | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De Wii U is in het kwartaal wereldwijd iets meer dan een half miljoen keer verkocht. In dezelfde periode van vorig jaar werden er 160.000 exemplaren van de console verkocht. Dat is een stijging van 219 procent. De verkoop van de Nintendo 3DS is echter gedaald. De handheld van Nintendo is in het eerste financiële kwartaal, dat eindigde op juni 2014, 820.000 keer verkocht. In dezelfde periode vorig jaar werden er nog 1,4 miljoen exemplaren van verkocht.

Mario Kart 8 was de belangrijkste release in dit financiële kwartaal voor de Wii U en verkocht in de eerste maand dat de game verkrijgbaar was 2,82 miljoen exemplaren. Meer dan 80 procent van de mensen die de game hebben gekocht, waren al Wii U-eigenaren.

Nintendo draaide 545 miljoen euro omzet, een daling van 8,4 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Het netto verlies komt uit op 72 miljoen euro. Nintendo verwacht nog steeds dat het in het complete fiscale jaar 2014 3,6 miljoen exemplaren van de Wii U verkoopt. Verdere Wii U-releases dit jaar zijn onder andere Super Smash Bros., Captain Toad: Treasure Hunter en Bayonetta 2.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou