Nintendo-directeur: 'Switch herdefinieert de consolecyclus'

Nintendo-directeur: 'Switch herdefinieert de consolecyclus'

In een interview met The Washington Post zegt Nintendo-directeur Doug Bowser dat de Switch herdefinieert hoe een consolecyclus eruitziet.

Daarmee reageert Bowser op geruchten over een nieuwe versie van de Nintendo Switch, die volgens meerdere bronnen in de maak is en dit najaar moet verschijnen.

"We kijken altijd naar hoe technologie gameplay kan verbeteren", legt hij uit. "Het is niet nieuwe technologie omdat het kan. De vraag is hoe technologie een gameplay-ervaring kan verbeteren, en hoe je die technologie dan toepast. 

Pas je die toe op de huidige hardware of platformen, of wacht je tot het volgende platform? En wat is de juiste gameplay-ervaring daarvoor? Er komen een hoop zaken bij kijken, en dat is iets waar we altijd mee bezig zijn."

Tot slot geeft Bowser toe dat Nintendo nog altijd worstelt met de productie en distributie van de Switch. Anderzijds heeft de game-industrie volgens hem wel 'veerkracht getoond' en 'optimaal gebruikgemaakt van het momentum' van videogames.

Officieel heeft Nintendo nog geen nieuw model van de Switch onthuld. Volgens geruchten van onder andere Bloomberg en Eurogamer overwoog Nintendo een krachtiger model met een groter oledscherm voor E3 te onthullen, maar dat is niet gebeurd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Switch verkoopt nog steeds heel goed en begin van corona crisis ging ie zelfs dacht ik voor bijna 500 over de toonbank, waarom zouden ze een nieuwe uitbrengen? Geloof het niet denk dat ze de switch nog wel jaar of 3 a 4 blijven supporten, en misschien met cloud support zoals bij control kunnen ze gewoon Ray tracing er bij doen.

0
test

@hulstpower Ergens heb je gelijk. Het apparaat verkoopt toch wel. Maar, iemand die er 1 heeft koopt er geen( niet snel in ieder geval) 2e of meer. Ik heb er 2 gekocht omdat mijn eerste kapot ging. Anders had ik dat niet gedaan. Maar…met een nieuwe switch die dan werkt zoals een PS4 pro(dus niet naast de andere lijn maar enkel upgrade van games bied) zou ik nog een keer kopen. Dus waarom zouden ze een nieuwe uitbrengen: Om alle mensen die er al 1 hebben proberen te overtuigen weet 1 te halen. Als we ervanuit gaan dat de switch nog 4 jaar mee moet, dan zit de komende 4 jaar minder groei in. De PS2 en ps4 hebben laten zien dat 110 miljoen zo ongeveer het verkoop plafond is nu( toekomst kan dat veranderen) , de switch zit na 4 jaar als ruim over die helft, dus interesse gaat komende jaren echt wel achteruit. Om dat momentum niet te verliezen zouden ze slim zijn als ze een advanced versie uitbrengen in zo niet enkel de mogelijke nieuwe kopers te overtuigen, maar vooral die 65 miljoen die er nu al 1, 2 of meer hebben. Volgens een bericht op IGN zou de PS4 110 miljoen verkocht 1 op de 5 een pro zijn. Dus als je die tussenstap zou wegdenken zou de ps4 ‘maar’ 85 miljoen halen. Daar zit de switch al aardig tegenaan en met nog 4 jaar te gaan en nog maar 25 miljoen rek erin zou dat betekenen dat ze daarom echt wel een ander model erbij gaan proppen. Zou ook totaal niet slim zijn om het niet te doen. En zodra het momentum dood is en iedereen zich focused op een andere is het lastig terug te krijgen. Tenminste zo zie ik het. Business wise een heel slimme zet om nu net een upgrade uit te brengen. Kijk eens naar andere technologie. Alles krijgt upgrades. Van smartwatch tot tv tot aan heel simpele dingen als nieuwe koffiemachines (met ineens andere cups) elk jaar of zo. Net alsof je dan ineens betere koffie hebt. Maar daar gaat het niet om, het gaat om de aandacht in de markt te houden op het moment dat een terugval verwacht wordt.

0
test

@watashi wa maurice desu. Ik snap je punt, maar ps2 heeft geen 110 miljoen verkocht maar 150 miljoen en ps4 116 dacht ik met wel een pro versie. Maar Nintendo doet altijd net alles iets anders, en hun zelf verwachten dit jaar dacht ik nog 30 miljoen of zo te verschepen en zelf zeggen ze dat een console generatie langer mee kan nu bij hun, vandaar dat ik denk dat ze nog zo 3 a 4 jaar de switch blijven ondersteunen, komt misschien een licht verbeterde versie maar geen 4k versie zoals men zegt. We gaan het zien maar Nintendo heeft nooit echte grote tussen consoles gemaakt wel meerdere 3rds maar verschil vond ik redelijk klein. En wat switch kan nu en 4k is groot verschil. Maar wat weet ik ik heb er geen verstand van maar als er een switch pro komt word het geen 4k monstor misschien eentje die wat meer 1080p doet. Maar wat weet ik he ik heb een simpele horloge van 20 jaar oud is die wel ze waarde altijd houd😉

0

@watashi wa maurice desu. Dat schijnt bij de Switch dus wel degelijk anders te zijn... men heeft er wel rustig twee in een huishouden.

0

Нeb je оoit cybеrsеks gерrоbeerd? Laten we еlкаar eеn рlezieг doеn vаnavond! https://bit.ly/3wEHfXa

0

Aanbevolen voor jou