Nintendo denkt aan smartphone-support en on demand service | Gamer.nl

Nintendo denkt aan smartphone-support en on demand service | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

Nintendo wil van het Nintendo Network, de gratis online service voor Wii U en 3DS, een op zichzelf staand platform maken, vergelijkbaar met Apple's accountsysteem voor verschillende apparaten. Deze dienst moet ook beschikbaar komen voor smartphones en tablets om een relatie op te bouwen met gebruikers van deze apparaten. De service moet echter niet alleen als marketingtool worden gebruikt, maar moet ook leuke en slimme manieren van interactie bevatten, zodat gebruikers intere e krijgen.

"Het zou niet logisch zijn om geen zaken op smart-apparaten te doen, aangezien ze veel beter verkopen dan gameconsoles", aldus Nintendo's president Satoru Iwata, die opmerkt een klein team aan ontwikkelaars hier voor te willen inzetten. "We denken echter dat simpelweg onze games op deze platformen uitbrengen niet de juiste manier is."

Nintendo overweegt echter wel een on demand service voor ergens dit jaar die verbonden is aan het Nintendo Network-account van de gebruiker. Op die manier zouden games beschikbaar komen voor een groter publiek en kunnen ze als gevolg goedkoper worden aangeboden. Wie toegang krijgt tot deze on demand service is nog niet bekend en verdere details ontbreken.

Wii U

Nintendo is van plan de productie en ondersteuning van zijn huidige console, de Wii U, voort te zetten. Dit ondanks het feit dat de Wii U in meer dan een jaar tijd maar 5,86 miljoen keer is verkocht. De zwakte van de console is volgens Iwata de Gamepad-controller, aangezien consumenten denken dat het een uitbreiding is voor de Wii en Nintendo de prijs vanwege de techniek in het apparaat niet omlaag kan doen. Ook is er te weinig software voor de console beschikbaar en worden verschillende technieken in het systeem, zoals de NFC-lezer op de controller, genegeerd.

Volgens Nintendo is de hoogste prioriteit games te ontwikkelen die tonen wat er mogelijk is met de Gamepad. Het bedrijf is van plan deze titels aankomende zomer op E3 2014 te onthullen. Ook moeten eerder aangekondigde games zo snel mogelijk uitkomen. Zo verschijnt Mario Kart 8, het nieuwste deel in één van de belangrijkste series van Nintendo, in mei dit jaar.

Het bedrijf is verder van plan in de zomer een firmware update uit te brengen die de console veel sneller laat opstarten, zodat spelers vaker willen spelen. Nintendo erkent dat de Wii U te langzaam opstart en dat dit demotiverend werkt. Er moet een simpel selectiemenu bij het opstarten van de console verschijnen die spelers laat kiezen uit recentelijk gespeelde games. Daarnaast komen er DS-games naar de Virtual Console-service op de Wii U. Nintendo verwacht niet dat Wii U in het komende financiële jaar een belangrijke verdiener wordt - daar wordt de 3DS voor gebruikt. Wel hoopt het bedrijf dat meer games uitgeven er voor zorgen dat de console het beter gaat doen.

Licenseren

Ontwikkelaar en Mario-bedenker Shigeru Miyamoto meldde tijdens de presentatie dat Wii U in eerste instantie niet genoeg belangrijke gameseries had, maar dat dit probleem inmiddels ver is opgelost. Volgens hem kunnen Nintendo-series vaker uitkomen door met andere ontwikkelaars samen te werken. Eind vorig jaar kondigde Nintendo bijvoorbeeld Hyrule Warriors aan, een Zelda-game die in samenwerking met Tecmo Koei wordt gemaakt.

Daarnaast is het bedrijf van plan minder strict om te gaan met zijn licenties. Zo wordt in de Verenigde Staten meer nadruk gelegd op merchandise gebaseerd op Nintendo's series. Hoewel Iwata meldt dat men moet oppa en dat de kwaliteit van personages of series niet omlaag gaat of dat Nintendo niet concurreert met zichzelf, discu iert men intern al over het verhuren van licenties. 

Gezondheid

Tenslotte wil Nintendo zich de komende jaren meer richten op gezondheid en het "verbeteren van de kwaliteit van het leven". Zo zijn draagbare apparaten mogelijk, maar denkt Nintendo aan een manier om mensen een gezond leven te geven via niet-draagbare apparaten. Mogelijk bedoelt Nintendo hier bepaalde services of apps mee voor Nintendo-systemen en smartphones.

Nintendo brengt in 2015 de eerste aan gezondheid gerelateerde content uit, mogelijk geïntegreerd met games. Meer details hierover worden later in 2014 gedeeld en Nintendo hoopt hier in het fiscale jaar 2016 winst op te maken. Miyamoto wil zich richten op het ontwikkelen voor een belangrijke titel voor deze service. Eerder behaalde Nintendo al veel succes met titels als Wii Fit en Brain Training.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou