Nintendo brengt in periode tot april 2017 vijf mobiele games uit | Gamer.nl

Nintendo brengt in periode tot april 2017 vijf mobiele games uit | Gamer.nl

In de periode tussen nu en eind maart 2017 verschijnen vijf mobiele games van Nintendo, die het maakt in samenwerking met het Japanse DeNa. Dat meldt het Japanse bedrijf bekend tijdens een bijeenkomst met investeerders over de aankomende fiscale jaren.

Nintendo hoopt hiermee een grotere groep consumenten met haar IP's in aanraking te laten komen "door verder te kijken dan de traditionele focus op apparaten die gemaakt zijn voor games". De aankomende twee jaar wil het bedrijf zich daarom meer richten op het vercommercialiseren van zijn amiibo-speelfiguurtjes en op mobiele apparaten, zoals smartphones.

Zoals Nintendo in maart aankondigde, wordt in principe naar elke Nintendo-franchise gekeken of een mobiele game binnen die reeks de moeite waard is. Het gaat bovendien niet om overzettingen van bestaande of toekomstige games voor zijn toegewijde spelcomputers.

Competitieve mobiele markt

De reden voor het relatief lage aantal games is tweeledig. Enerzijds is Nintendo ervan overtuigd dat de mobiele gamemarkt reeds behoorlijk competitief is, zelfs als het gaat om IP's die zich reeds bewezen hebben. Het is daardoor moeilijk in te schatten of een game een succes wordt.

Anderzijds voorziet Nintendo dat er een groot onderscheid is tu en mobiele games en titels die verschijnen op systemen die zich volledig richten op games.

Dit betekent dat er wellicht een andere ontwikkelstrategie nodig is, maar ook dat op het gebied van marketing een voor Nintendo onbekende weg ingeslagen wordt. Om deze reden is Nintendo een samenwerkingsverband aangegaan met DeNA, een Japans bedrijf dat zich specialiseert in mobiele games en commerciële applicaties voor mobiele platformen. Ook wordt gekeken of er een vorm van connectiviteit tu en mobiele apparaten en traditionele gamesystemen mogelijk is.

Geen overzettingen

Om de kans op succes verder te vergroten, wil het bedrijf enkel geschikte IP's als uitgangspunt voor een mobiele game nemen. Het overzetten van bestaande titels is daarmee uitgesloten.

Het vijftal mobiele games dat in de aankomende twee jaar verschijnt, zal bovendien doorontwikkeld worden na de release, mogelijkerwijs in de vorm van patches of downloadbare content.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou