Nintendo blijft voorlopig nog mobiele games maken

Nintendo blijft voorlopig nog mobiele games maken

Nintendo gaat voorlopig nog aan de slag met het maken van mobiele games. Dat heeft de Japanse gamegigant bekendgemaakt tijdens een Q&A met investeerders.

Eerder werd er gezegd Nintendo na het succes de Nintendo Switch en Animal Crossing: New Horizons de Japanse gamegigant zich van de mobiele markt zou aftreden. Alleen blijkt uit een recente Q&A dat het tegenovergestelde waar te zijn. Op de vraag wat de positie van Nintendo is op de mobile markt zei CEO Shuntaro Furukawa het volgende: “De mobiele games zijn bedoeld om het bereik van ons intellectueel bezit uit te breiden, zoals Animal Crossing, Fire Emblem en Mario Kart”, zei de CEO. “Dit heeft resultaat gehad, want met de release van Animal Crossing Pocket Camp in 2017 hebben veel nieuwe vrouwelijke en Amerikaanse fans kennisgemaakt met de franchise."

animal crossing

Dit is reden genoeg voor Nintendo om voorlopig nog door te gaan met het maken van mobiele games. “In 2015 zijn we de samenwerking met ontwikkelaar DeNA aangegaan”, zei Furukawa. “Hierbij hadden wij twee doelen: de eerste was om originele Nintendo-games voor mobiele apparaten te maken en de andere was om apps te maken die gebruikmaken van ons intellectuele bezit. De relaties tussen de twee bedrijven is in de afgelopen vijf jaar sterker geworden en wij zijn van plan om in de komende tijd te blijven samenwerken met DeNA.”

De meningen over de mobiele games Nintendo zijn sterk verdeeld. Veel Nintendo-fans zijn niet blij met de vele microtransacties die in onder andere Doctor Mario World, Animal Crossing: Pocket Camp en Mario Kart World Tour om de games echt goed te kunnen spelen. Nintendo heeft microtransacties niet besproken tijdens de Q&A.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Docter Mario was echt een gedrocht qua micro transacties. MarioKart speeld lekker weg, maar om alles te unlocken moet je in je buidel tasten.

0

Aanbevolen voor jou