Nintendo blijft DS naast 3DS ondersteunen | Gamer.nl

Nintendo blijft DS naast 3DS ondersteunen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

“Volgend jaar lanceren we de Nintendo 3DS al. Wat betreft de DS gaan we enerzijds onze maatregelen tegen piraterij aanscherpen, maar anderzijds willen we de markt hiervoor ook een impuls geven door zelf toptitels af te leveren, die leunen op het grote aantal mensen dat al een DS heeft”, aldus Iwata.

Iwata sprak al eerder over de DS-markt, toen specifiek over de invloed van piraterij. Hij noemde het een grote factor, maar wilde de tegenvallende verkopen van DS-games niet volledig aan piraterij toedichten. Hij vond het ook de taak van Nintendo om met titels te komen die genoeg waarde bieden aan de consument om zijn of haar portemonnee te trekken.”

De Nintendo 3DS ligt volgend jaar maart in de winkels. Van de DSi XL, het meest recente DS-model, is sinds kort een speciale rode Mario-uitvoering verkrijgbaar.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou