Nintendo-baas Iwata weer niet aanwezig bij E3 | Gamer.nl

Nintendo-baas Iwata weer niet aanwezig bij E3 | Gamer.nl

Satoru Iwata, het hoofd van spellengigant Nintendo, is dit jaar wederom niet aanwezig tijdens de E3-beurs in Los Angeles. Iwata blijft in Japan om zich te richten op zaken niet gerelateerd aan Nintendo’s huidige consoles: de 3DS en Wii U.

Nintendo zegt in een verklaring tegenover IGN dat Shigeru Miyamoto wel aanwezig is op de E3 om verscheidene Wii U- en 3DS-games te laten zien. Miyamoto is het brein achter verscheidene Nintendo-franchises als Mario en Zelda. Ook blijft Iwata “continu in contact” met Nintendo’s E3-team.

Mogelijk gaat Iwata zich bezighouden met de nieuwe visie van zijn bedrijf: de nieuwe console ‘NX’ en de mobiele games die het bedrijf gaat ontwikkelen. De Nintendo NX wordt pas in het fiscale jaar van 2016 onthuld, Nintendo liet al weten op de aankomende E3 geen nieuws betreffende de console te onthullen.

Vorig jaar was Iwata ook al afwezig op de E3: toen was zijn absentie te wijten aan zijn gezondheidsproblemen. Na een grote operatie aan zijn galkanaal kon hij in oktober 2014 weer aan de slag bij Nintendo.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou