Nintendo 3DS wereldwijd meer dan 60 miljoen keer verkocht | Gamer.nl

Nintendo 3DS wereldwijd meer dan 60 miljoen keer verkocht | Gamer.nl

De Nintendo 3DS is wereldwijd inmiddels meer dan 60 miljoen keer verkocht. Dat maakte Nintendo bekend.

"De maand mei was een mijlpaal voor Nintendo 3DS-systemen," zegt Nintendo in een verklaring aan IGN. Volgens het bedrijf is de Nintendo 3DS, inclusief al zijn verschillende modellen, momenteel de bestverkopende dedicated handheld van deze generatie.

Op 31 maart haalde de 3DS de 58,5 miljoen verkochte exemplaren, maar is nu de 60 miljoen gepa eerd. Dat komt mede dankzij een prijsverlaging van de Nintendo 2DS in Noord-Amerika. Het apparaat werd daar 20 dollar goedkoper, waarmee de adviesprijs naar 80 dollar daalde. Nintendo zegt dat NPD Group een stijging van 38 procent ten opzichte van april  waarnam, en een stijging van 148 procent ten opzichte van het vorige jaar.

Op het gebied van consoles meldt Nintendo dat verkopen van Minecraft: Wii U Edition een stijging van 40 procent meemaakte ten opzichte van de vorige maand. Dit komt mede dankzij de release van het Super Mario Mash-Up Pack, die gratis levels en personages gebaseerd op de Mario-serie naar de game bracht.

De Nintendo 3DS heeft nog even te gaan als het de best verkopende handheld aller tijden wilt worden. Dat record wordt nog altijd gehouden door de Nintendo DS, waarvan 154 miljoen exemplaren werden verkocht.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou