Ninja: Levenslange Fortnite-schorsing voor Jarvis veel te zwaar

Ninja: Levenslange Fortnite-schorsing voor Jarvis veel te zwaar

Vorige week kreeg Faze Jarvis te horen dat hij voor de rest van zijn leven verbannen is van Fortnite. Deze straf is volgens streamgigant Tyler "Ninja" Blevins veel te zwaar en ondoordacht.

Ninja is van mening dat de opgelegde straf van Epic Games voor Jarvis veel te zwaar is. In een

Watch on YouTube

zegt de Amerikaan dat Jarvis een gerespecteerde Fortnite-streamer is en dat iemand met zijn status incidenteel geëxcuseerd moet kunnen worden.

"Er is een duidelijk verschil tussen een contentmaker met miljoenen abonnees, die zijn geld hiermee verdient, en een willekeurig kind dat gewoon vervelend wil zijn door te hacken". Wanneer je dat kind schorst, gebeurt er niks met hem en gaat zijn leven vrolijk verder, in het geval van Jarvis ligt dit anders, zijn hele wereld stort in en daarom vind ik dat het anders aangepakt moet worden in het geval van Jarvis", stelt Ninja.

Ninja vindt overigens niet dat Jarvis onbestraft moet blijven, maar een tijdgebonden schorsing vindt hij rechtvaardiger.

"Hij is nog heel erg jong, gewoon een dom kind, dat domme beslissingen maakt. Hij dacht er niet bij na, bovendien was het geen toernooi of iets dergelijks, het was voor de gein", gaat de blauwharige streamer verder.

Ninja maakt later de vergelijking met Logan Paul die stoffelijke overschotten heeft getoond op zijn kanaal met miljoenen volgers. Paul kwam er zonder slag of stoot vanaf en volgens Tyler betoogt dit veel eerder van grensoverschrijdend gedrag dan het gebruik van hulpsoftware in Fortnite.

"Er zijn grenzen, en Ik denk dat Jarvis gewoon een sukkel is, en lekker een half jaar geschorst moet worden. Eerste fout, klein jochie, kom op, gast".

De fout van Jarvis is natuurlijk in geen enkel opzicht te vergelijken met het smakeloze gedrag van Logan Paul. Het feit blijft echter dat Jarvis misbruik heeft gemaakt van Fortnite en volgens Epic Games is hier nul tolerantie voor.

De ontwikkelaar is resoluut in zijn besluit en is totaal niet van plan om de de schorsing in te trekken. Een woordvoerder van Epic Games heeft in een gesprek met Polygon verteld dat dit soort gebruik van software absoluut niet is toegestaan in Fortnite.

"Er is totaal geen tolerantie voor valsspelers, het gebruik van deze software verpest de game voor iedereen die eerlijk wil spelen", aldus een woordvoerder van Epic Games.

Hieronder kan je Ninja zijn stream bekijken waarin hij het opneemt voor Jarvis.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Geen idee waarom ik dit gelezen heb. waarom klik ik het uberhaupt nog aan? Misschien hoop dat ik de reden zou zien waarom iemand for life ergens voor gebanned word. owja dat was het. not worth it :(

0

@HunterSeeker en ook nog eens de moeite nemen om te reageren! Zo zo

0
test

"Er is een duidelijk verschil tussen een contentmaker met miljoenen abonnees, die zijn geld hiermee verdient, en een willekeurig kind dat gewoon vervelend wil zijn door te hacken. Wanneer je dat kind schorst, gebeurt er niks met hem en gaat zijn leven vrolijk verder, in het geval van Jarvis ligt dit anders, zijn hele wereld stort in en daarom vind ik dat het anders aangepakt moet worden in het geval van Jarvis." Dit klinkt mij als klassenjustitie. Zo gaan we in het echte leven toch ook niet om met grote beroemdheden? Ook die worden gewoon normaal berecht als zij een delict plegen. En als iemand voor zijn werk veel moet rijden, kan die ook gewoon zijn rijbewijs kwijtraken als hij (of zij) een ernstige verkeersovertreding begaat. De agenten houden dan ook geen rekening met zijn werk, maar zullen hem er integendeel op wijzen dat juist híj daardoor beter zou moeten weten. Jarvis staat niet boven de wet, ofwel boven de regels die Epic Games stelt. "Hij is nog heel erg jong, gewoon een dom kind, dat domme beslissingen maakt. Hij dacht er niet bij na, bovendien was het geen toernooi of iets dergelijks, het was voor de gein." Als je miljoenen kijkers hebt, dan heb je des te meer verantwoordelijkheid om je netjes te gedragen en je dus aan de regels te houden. Als je die verantwoordelijkheid niet wil of kan dragen, dan moet je ook niet je zo in het openbaar uiten. En ook voor de gein cheaten is gewoon cheaten, het spel van veel andere mensen verpesten en daar in het geval van Jarvin zelfs geld mee verdienen. Net zoals er ook niet zoiets bestaat als voor de gein inbreken. Jarvis heeft inderdaad een domme beslissing gemaakt. En daar zal hij nu de gevolgen van moeten dragen. Welkom in de echte wereld, vriend. Hopelijk leert Jarvin ervan bij het ongetwijfeld opnieuw willen beginnen met een ander spel.

0

Aanbevolen voor jou